Dermacenter
Centru de medicina estetica

Videodermatoscopie Molemax (evaluare alunite)


PENTRU CONSULTATII SI CONTROL ONLINE APASATI AICI


Molemax videodermatoscopie Dermacenter

Videodermatoscopie Mole Max: Evaluare alunite si diagnosticarea precoce a melanoamelor
Melanomul - numit si "cancerul negru" este cel mai agresiv dintre formele de cancer de piele. In toata lumea a fost inregistrata o crestere a incidentei melanomului.Expunerea excesiva a pielii la radiatia solara (arsurile solare, prin plaja sau sedinte multiple la solar), cu protectie insuficienta si cresterea gaurilor in ozonul atmosferei sunt considerati cei mai importanti factori favorizanti.

Avem nevoie de soare – dar cat de mult?
Stralucirea si lumina solara sunt bune pentru noi si avem nevoie de ele pentru producerea vitaminei D. Cu toate acestea prea mult soare poate fi periculos. Celulele noastre se regenereaza constant. O arsura solara va opri regenerarea celulara. Pielea imbatraneste mai repede si in special devine mai susceptibila la cancerul de piele. Cand este depistat precoce, melanomul poate fi tratat cu succes si extirpat. Cu cat un melanom este detectat mai devreme cu atat sansele de tratament sunt mai mari iar extirparea chirurgicala mai putin complicata. Melanomul se dezvolta in jurul unui nev existent sau in pielea aparent normala. Leziunile cutanate pigmentate, sub forma de nevi (alunite) lentigo sau lentigo senil pot fi gasite la orice persoana pe orice zona a corpului. De aceea oricine poate purta riscul transformarii maligne a acestor zone cutanate si sa dezvolte un melanom malign.
Depistarea precoce este dificila - cancerul de piele diagnosticat in stadiile precoce este unul dintre putinele forme de cancer care poate fi tratat si vindecat cu succes. Atata vreme cat aceste modificari maligne ale pielii sunt identificate devreme, dermatologul le poate trata corespunzator. De aceea este bine sa va examinati intregul corp regulat pentru a depista modificarile suspicioase.
Cand poti fi sigur - un melanom isi poate modifica aspectul prin schimbari ce pot fi sesizate doar prin comparatie. O tehnica avansata de depistare a melanomului este Mole Max (sistemul de dermatoscopie digitala). In timpul primei verificari, imaginile dermatoscopice suspecte pot fi marite digital si stocate in baza de date a aparatului. La verificarile ulterioare imaginile sunt comparate cu cele anterioare. MOLE MAX – sistemul de dermatoscopie digitala da dermatologului posibilitatea de a examina pielea in profunzimea stratului ei superficial, detectand modificari ale pielii care nu sunt vizibile cu ochiul liber. Aceasta face diagnosticarea precoce a melanomului mai usoara. Dermatoscopia digitala (MOLE MAX) este o metoda neinvaziva nedureroasa si care da pacientului posibilitatea de a urmari examinarea in ecranul aparatului.
Examinarea preventiva - un melanom se dezvolta in stratul cu celule pigmentate ale epidermului. In mod normal acest strat nu poate fi vazut, deoarece suprafata pielii reflecta lumina. De aceea un melanom se poate dezvolta neobservat pentru o perioada lunga de timp in straturile profunde ale pielii. Pentru a examina pielea, dermatoscopul digital MOLE MAX foloseste lumina polarizata vizualizand straturile superficiale ale pielii si detectand celule pigmentare, nedetectabile cu ochiul liber.